Knokke - Lippenslaan

Aan zee zijn er verschillende winkelstraten, zo is Blankenberge bekend voor de ambiance en verwelkomt Oostende ook veel dagjesmensen die komen winkelen, maar wie een zo volledig mogelijk aanbod aan winkels wil gaat het beste naar Knokke.

Knokke LippenslaanOp de Lippenslaan wisselen kwaliteitsvolle boetiekjes, filialen van ketens en gezellige tavernes elkaar af. De straat is niet autovrij, maar heeft wel brede voetpaden zodat winkelaars makkelijk en veilig kunnen shoppen. De Lippenslaan begint aan de kerk en gaat helemaal tot aan de dijk, het ideale orgelpunt voor een drankje of een snack met zicht op zee dus!

Naast de Lippenslaan zijn er nog andere straten die de moeite zijn. De Kustlaan biedt de perfecte mix tussen betaalbare merken en high fashion. Leuk om zelf te winkelen of aan etalageshoppen te doen! En op de Dumortierlaan zijn ook een paar niet te missen gezellige boetiekjes.

Knokke leent zich natuurlijk perfect om een weekendje naartoe te trekken. De winkels zijn ook op zondag open, gewoonlijk wel pas na de middag - zelfs de filialen van grote ketens. Eten, drinken en zelfs uitgaan kan in Knokke perfect: er zijn vele horecazaken, en met een casino, discotheek en cinema niet ver uit het centrum weet je ook 's avonds altijd wat doen.

Knokke is makkelijk te bereiken via de N49 die pal in het centrum uit komt. De Lippenslaan vertrekt ongeveer van aan het station, dus de trein nemen is ook altijd een optie. En wie in een nabij gelegen badplaats verblijft, kan uiteraard altijd gebruik maken van de Kusttram.