Hasselt - Hoogstraat

De Hasseltse Hoogstraat is eigenlijk een vrij korte straat. Op ongeveer honderd meter vind je hier verschillende ketens met hier en daar een speciaalzaak ertussen. De Hoogstraat is zeker wel de belangrijkste winkelstraat, maar Hasselt is meer een centrum van kleine straatjes met gezellige winkels. Iedereen passeert echter zeker wel de Hoogstraat om de bekende winkels zeker ook gezien te hebben. Ook een bezoekje waard zijn de Demerstraat en de Koning Albertstraat, beide mooie straten die gezellig zijn om te winkelen. In 't kort kunnen we zeggen dat er een massa shopping opties zijn in Hasselt, met de Hoogstraat op kop!

Hasselt HoogstraatIn Hasselt is het meeste in het centrum autovrij, dus je kan zorgeloos rondkuieren en van etalage naar etalage flaneren. Een dagje winkelen of gewoon gezellig wandelen is altijd een goed idee. Reken daar dan de gastvrijheid van de Limburgers bij en je hebt gegarandeerd een leuk dagje uit.

Niet ver van Hasselt, in Maasmechelen, ligt Maasmechelen Village. Dit winkelcentrum bestaat uit een reeks gezellige winkeltjes met allemaal dure merken aan outletprijzen. Wil je designerstukken maar heb je geen zin om daar de volle prijs voor te betalen, dan kan je soms in Maasmechelen Village koopjes doen!

Hasselt is te bereiken met de wagen: laat hem achter op de ruime gratis parking buiten het centrum en wandel tien minuutjes of neem de gratis pendelbus. Ook Maasmechelen Village heeft een ruime gratis parking. Maar er is in Hasselt uiteraard ook een station, van waaruit je verschillende bussen kan nemen.