Gent - Veldstraat

De Veldstraat in Gent is een van de bekendste straten in Gent zelf, maar ook ver daarbuiten. Het is de belangrijkste winkelstraat in het centrum. Hoewel de straat ooit een belangrijke verkeersader was, is ze tegenwoordig autovrij gemaakt. Er rijdt nog wel een tram door de Veldstraat, lijn 1. De voetpaden zijn echter zo breed dat je hier als wandelaar hoegenaamd geen hinder van ondervindt.

Gent VeldstraatDe meeste ketens hebben een winkel op de Veldstraat. Modezaken, schoenwinkels, parfumerieŽn - alles vind je in deze straat wel terug. Verschillende kleine steegjes sluiten aan op de Veldstraat, en ook deze zijn zeker een bezoekje waard. De kleinere omliggende straatjes herbergen namelijk over het algemeen toffe boetiekjes waar je echt unieke spulletjes kan vinden, of gezellige etablissementen waar je kan stoppen voor een thee en een cupcake. Gent is een heel eclectische modestad: veel verschillende stijlen vind je hier terug, en dat wordt ook in unieke winkeltjes weerspiegelt.

Maar niet alleen in de fashion zijn vele stijlen terug te vinden. Ook de gebouwen in de Veldstraat zijn de moeite. De meeste gebouwen zijn opgetrokken in een 18de of 19de eeuwse bouwstijl, maar er zijn ook een paar prachtige gebouwen die echt uitschieters zijn. Hotel Schamp, nummers 45 en 47, is bijvoorbeeld een prachtig voorbeeld van barok. En het gebouw van Hotel d'Hane-Steenhuyse heeft een gevel met zowel barok- als rococo elementen.

Gent is makkelijk bereikbaar met de auto: de stad ligt vlak bij een autostrade. Er is ook een station, en via tramlijn 1 ben je onmiddellijk in het middelpunt van de actie! Net omdat Gent ook door steeds meer bedrijven als locatie wordt gekozen (denk maar aan internationale bedrijven als Beobank, Volvo, Honda, Arcelor Mittal die in Gent een locatie hebben) is Gent uitzonderlijk goed bereikbaar.