Brussel - Nieuwstraat

De Brusselse Nieuwstraat stond jarenlang met stip op 1 als "duurste winkelstraat van Vlaanderen" - dat wil niet zeggen dat de producten er meer kosten of er alleen dure boetiekjes zijn, maar dat de huur voor een winkelruimte op de Nieuwstraat het meest kost. De Meir in Antwerpen heeft echter bijgebeend: ze zitten ongeveer op gelijke hoogte nu.

Brussel NieuwstraatDe Nieuwstraat is een winkelwandelstraat tussen het Muntplein en het Rogierplein. Een goede 600 meter aan winkeltjes en eetgelegenheden liggen daar naast elkaar, klaar om geplunderd te worden. Hoewel je in hartje Brussel loopt, is de Nieuwstraat toch een gezellige smalle straat: gezien er geen auto's mogen rijden is het er aangenaam wandelen.

Heb je met de Nieuwstraat alleen nog niet genoeg, of rgent het toch wat te hard om met een paraplu het weer te trotseren, dan kan je het Rogierplein kruisen en het overdekte winkelcentrum City 2 bezoeken. City 2 heeft vier verdiepingen en herbergt op 35 000 vierkante kilometer een honderdtal winkels. Ernaast is nog een warenhuis, de Galleria Inno, en daarnaast is een Media Markt, waar er in BelgiŽ nog verschillende andere filialen van zijn.

Regen of zonneschijn, de Nieuwstraat is altijd een goed idee.

Je kan naar Brussel met de wagen en je auto laten staan in een van de parkeergarages in het centrum, maar uiteraard heeft deze grootstad ook een zeer uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Je kan de trein nemen tot aan een van de grote stations en daar overstappen op een bus of metro.